onsdag 1 september 2010

Din egenmakt hotas #val2010 #centerpartiet

Nu känns det som om buden duggar lite väl tätt för att det ska kännas bra. Lovar Alliansen 1, lovar Vänstertrion 2. Men lovar Vänstertrion 3, lovar Alliansen 4. Detta alltid under förutsättning att det ekonomiska utrymmet tillåter. På det sättet kan man läsa hela Vänstertrions plattform. Det blir oerhört mycket åt alla och på alla plan, förutsatt att det ekonomiska utrymmet tillåter.

Personligen gillar jag inte denna typ av valrörelse där alla söker lurpassa för att neutralisera allt som den andre gör. Det känns som att det kan komma surt efter. Men nog har vi väl upplevt detta förut! Jo, men jag känner att årets valrörelse tar priset så här långt. Vänstertrion toppar allt. Hela deras retorik bygger på att bevisa att de alltid har 12 miljarder mer till välfärd där Alliansen sänker inkomstskatten. Det är Vänstertrions försök att koka ner valröreslen till att handla om det de önskar. För allt smör i Småland måste de visa att det behövs skattehöjningar. De måste i varje läge ha förslag som skall locka än den ena än den andra att rösta för skattehöjning. Det är ju det enda man kan vara helt säker på med Vänstertrion. För det vi vet är att Vänstrepartiet vill höja skatter på allt, att de vill bygga ut bidrag och offentlig sektor men strypa den privata. Socialdemokraterna kör en lightversion på detta - men när man ska få ihop budgetens löften återstår skattehöjningarna.

I slutänden handlar det om mindre egenmakt och mer makt till regering och byråkrater. Om detta står val-slaget. Det handlar om ekonomisk utveckling eller vänsteräventyr som vi sett i Europa med eländiga följder. Det handlar om ett framtidsinriktat eller bakåtsträvande Sverige. Det handlar om viljan att ta lead för klimatet, fred och frihet eller att ställa sig på läktaren med plakat och skrika högst.

Det kommer att bli en tuff avslutning på denna valrörelse. Ingen tvekan, underskatta aldrig motståndarna eller medspelarna. Räkna inte ut Mona. Men, låt oss hoppas att vi slipper förråande smutskampanjer.

Inga kommentarer: