lördag 4 september 2010

Ohly dyre vän #val2010 #centerpartiet

Och så var det idag dags igen. Ett nytt utspel av Lars Ohly. Vänsterpartiet vill lägga 5% högre skatt på visstidsanställningar för att straffa arbetsgivare som inte ger fast anställning. Sedan vet vi alla att det följer en lagstiftning som ska ge rätt till heltid för alla, om Vänstertrion vinner.

Det ska kosta att komma in på arbetsmarknaden. Till alla företagare som våndas över om de vågar anställa blir det raka besked, anställ inte. Hårdast drabbar det förstås de som ännu inte har någon historia att visa upp, m a o unga och nya svenskar. För de unga rosar man dessutom tillvaron extra. Om Vänstertrion vinner blir du dubbelt så dyr att anställa direkt. Då fördubblas arbetsgivaravgiften för alla unga upp til 26 år. Som om inte detta räckte för att göra djungeln tätare kring arbetsmarknaden är man självkart inte beredd att röra LAS. Istället vet vi att både Ohly och Sahlin vill ha bort undantagen för de små företagen.

Själv stod jag och pratade med en företagare idag som också gav raka besked: "Om arbetsgivaravgiften fördubblas för mina unga, då får jag lägga ner." Ofta är det små marginaler för de små företagarna. Ofta får de arbeta dubbelt själva för att klara anställda och dessutom många gånger till lägre lön än sina anställda. Det är många små företagare beredd till för de tror på sin idé och vill komma vidare. Dom möts nu av Ohlys nya skattekrav.

Det ska kosta att vara företagare,är Vänstertrions budskap. Så vill Ohly säkra att vi inte har små företag som går med vinst. Då blir det lättare att både peka finger och ta över. Då får vi fler kommunala företag och färre privata.

Säga vad man vill om Lars Ohly och Vänstertrion, men de vet hur de ska höja kostnader för att anställa. Särksilt unga. Vi läser på affischer att de inte kan vänta. Men vi måte göra allt för att de ska få göra det. Nu är det upp till oss att kämpa för att de inte ska få chansen att straffa Sveriges unga, Sveriges företagare och nya svenskar. Straffa oss alla och våra möjligheter till välstånd och smarta kimatlösningar.

Inga kommentarer: