tisdag 17 augusti 2010

Sahlin positiv till Butler i T-banan #val2010 #Centerpartiet

Trodde inte mina öron igårkväll. Socialdemokraterna föreslår Butler i T-banan för att få livspusslet att gå ihop. Någon riktigt klurig partistrateg måste ha tänkt - lääänge. Resultatet blev Butler-utspelet för att lösa vardagstjänsterna i tunnelbanan. På alla stationer? Och dagis, ska det också bli. Så himla lämpligt, vilken fantastisk miljö för ett dagis. Barnen kan leka med tåg hela dagen eller...? På alla stationer? Och sedan tvättinlämningen, på alla stationer? Nja, det ska variera beroende på resenärernas behov - hi,hi,hi. Vem ska avgöra behoven, hi, hi, hi?

Trodde ännu mindre mina ögon när jag ser att Mona Sahlin ger sitt stöd till Butlern i T-banan. Är det den kollekitva Butlern som är Sahlins svar på RUT? Uppenbart känns det bättre för (s)-ledningen att lämna uppdrag i T-banan till Betjänten än att lämna uppdrag till RUT att göra tjänsten hemma. Och fullt pris ska ju gälla för Betjänten, för säkerhets skull. Torde vara många som satsar friskt på detta. Funderar på om det är Ylva Johansson som tröttnat på RUT och vill ha Butler istället?

Först skrotar man RUT som löser vardagspusslet på hemmaplan och sedan vill man bygga upp Butler-tjänst vid T-banestationerna. Vettlöst, och något som man inte vet om man skall skratta eller gråta över. Om det nu finns marknad så finns det säkert också både butiker, tvättinrättningar och annat som knackat på för att få bygga ovan eller inne på stationerna. Släpp fram marknaden och slå klåfingrigheten på fingrarna.De 900 000 som använt RUT och ROT måste i vart fall få ännu ett skäl till varför man ska välja bort Sahlin&Co den 19 september.

Inga kommentarer: