torsdag 19 mars 2009

Tingeling och glasnost

Han ju hem och såg Melodifestivalen i lördags. Även Tingeling. Tycker i grunden inte att dessa herrar har varit min "cup of tea" genom serien, inte heller i lördags. Men OJ så det DROG, deras inslag. Läste på väg hem från Paris i tisdags om den ryske pressattachéns uttalade om mentalsjukhus. Hoppsan, vad säger det om honom och ryska ambassaden, om Ryssland??? Hörde sedan om SVT:s blommor...Nu ber de om ursäkt för ursäkten idag. Vad säger detta om SVT??? Saknas nog i sanning glasnost både hos de utsända och hos SVT!!! Vädra ut säger jag bara.

Har för övrigt varit intressanta dagar i Paris med diskussioner - främst om Vitryssland och Mellanöstern. Det gäller att inte tappa hoppet och det gäller att söka möjligheter. Appropå glasnost så är det intressant att höra när Vitryska oppositionsföreträdare säger att vi måste tänka oss för i Europarådet - visst öppna för dialog och för gäststatus men först bör vi klara ut en gemensam road-map. De hänvisade till att när OSCE öppnat upp så hade det sedan skett de värsta övergreppen. Värt att tänka på tycker jag - att inte bara öppna upp utan resonera om vad som krävs - tydlgia förväntningar på varandra - före ny status. Lite som Köpenhamsnkriterierna och EU-anslutning... Men, det gillade inte de ryska företrädarna.

För övrigt noterade jag i samband med dagens votering att regeringen inte en gång under 2008 året beslutat enligt Lagen om Särskild Utlänningskontroll. Bra signal.

Inga kommentarer: