torsdag 5 mars 2009

Malmö ska inte ockuperas

Nyss hemkommen - och nu fungerar datorn. I morse var det krångel med uppkopplingen mot riksdagen så jag fick avstå kontakt. På väg mot Stockholm vid lunchtid idag så mötte jag fler polispiketer än vad jag någonsin gjort..på väg mot Malmö? Bra att polisen agerade tydligt mot kommunen. Hur tänker Malmö stad när man å ena sidan stänger arenan från publik av säkerhetsskäl och å andra sidan glömmer helt säkerheten runt omkring Baltiska hallen? Man häpnar!!! Högar av gatsten - som inte ens behöver brytas upp utan bara ligger och väntar på att missbrukas...

Jag har själv upplevt när Södertälje ockuperats av detta odemokratiska gäng - som smyger kring i akt och mening att skapa kaos, förstöra och sabotera...Den som bjuder upp till detta kan aldrig skylla ifrån sig - men självklart ska vi inte tolerera att denna typ av hatbeteende accepteras eller tillåts sabotera våra friheter. Vore skönt om Malmö stads politiska ledning agerade resolut här till skydd för sin stad, dess medborgare och besökare. Gör som på andra ställen gå ut och se till att inte lämna gatan till de grupper som älskar att hata och som inte skyr några medel. De som kritiserar Israels Gaza-krig och själva angriper en fredlig tennismatch eller fredliga medborgare, förstör på stan - de borde se sig själv i spegeln. Låt dem inte ta över er stad Malmöbor!!!!!!

Noterar för övrigt att Afghanistan ser ut att bli anledningen för det oväntade mötet - mellan USA och Iran...men också Ryssland. Om det nu blir i Holland får vi väl se. Bra om FN får ett tydligare uppdrag och blir mötesplatsen som samlar i mångfald. Notabelt också att Britterna öppnar upp kontakten med Hizbollah och dess politiska gren. Ett sätt att visa vägen även för andra aktörer eller att spåra för att se om det går att följa efter?

Avslutningsvis - från Utrike(s)bulletinen fortfarande intet nytt...

Inga kommentarer: