Hör hur Ekot lägger upp bilden inför sin lördagsintervju med Anders Borg - försiktig, försiktigare eller försiktigast. Spinner vidare på temat i diskussionen inför G20-mötet där nu Japan kliver in på USA:s sida och talar om behovet av en mer expensiv finanspolitik från EU. Om man nu hävdar det, borde man inte samtidigt vara intresserad av att få på plats ett nytt finansiellt regelverk - som fungerar? Just nu kan jag ibland känna att alla springer efter varandra i samma riktning - utför? Inte lätt att se alternativa röster - ändå tycker jag att det är sådana man kan söka. Flockmentaliteten i utförsbacken kan vara lika riskabel som när alla rusade uppåt. Verkar ändå komma lite ljusglimtar i den rapportering som kommer - från t ex USA. Väntar vi på nytt att USA ska dra upp oss ur diket? Är EU-problemen delvis sammanhängande med att det finns en valuta, en bank men inte en samlad ekonomisk politik? Nu rycker ju de nationella intressena fram på nytt. En fråga som lär komma är om det går att ha en valutautnion och inte en ekonomisk politik på EU-nivå.
Så fick då SEB göra en kungspudel ikväll. Det framgick ju klart att löneökningen beslutats i februari och därmed var banken diskvalificerad att få ta del av bankstödet. Gällde att göra om och söka göra rätt. Ack så mycket bättre det varit om man kollat av reglerna innan och inte trott att de gick att förhandla bort i kontakt med regeringen. Vet inte om statsministerns svar på min fråga under frågestunden igår och därpå följande mediafrågor spelat in. Men en sak är klar - SEB har inte förbättrat sitt varumärkede senaste dagarna. Till det kommer de baltiska problemen. Tufft.
Så till Utrike(s)bulletinen där jag fortsätter att läsa Carina Hägg som bloggar...och jag som trodde att man här skulle kunna följa när den socialdemokratiska utrikespolitiken utvecklades.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar