söndag 15 mars 2009

Många pudlar blir det...

Nu har Påven eller Vatikanen gjort sin andra pudel på kort tid...den här gången handlar det om den 9-åriga flickan i Brasilien som våldtogs gång på gång av sin far och gjorde abort, men hon och mamman blev bannlysta för aborten. Håller helt med Birgitta Olsson om herrklubben vid Heliga stolen. Det är inte undra på att de får göra en pudel. Lika häpnadsväckande har historien kring biskopen varit, han som förnekade att Förintelsen ägt rum. Påven tog tillbaka extremister och verkade inte förstå vad det innebar. Men så blev det en pudel. Tycker Påven borde ta sig en funderare på om han har kontaktproblem med verkligheten - innan det blir dags för nästa...

Sedan har det ju varit gått om bolags-pudlar den senaste tiden. Inte bara SEB utan även AMF och Vanja Lundby Wedin har varit ute och luftat pudlarna. Lite märkligt kan jag tycka att det verkar bli en hel kennel av dessa bonushistorier. Eller tror du att det är slut nu?

När det gäller världsläget ska det bli intressant att se om EU samlar sig till en folkrättslig hållning visavi det som hände i Georgien eller om det blir anpassning i riktning Ryssland och en mer glömd konflikt? Också viktigt att dra tydliga slutsatser om Vitryssland på ett sätt som är hållbart både om Lukasjenko går i rätt eller fel riktning. Även här är det viktigt att inte hamna i utpressningslägen. När utrikesministrarna träffas måste de självklart också anstränga sig för att se vad man kan göra samlat för att hjälpa människorna både i Darfur och på Sri Lanka. Det som händer kan bli ännu en förskräcklig humanitär katastrof - utan att FN förmår förhindra eller hjälpa. När ledarna tar sitt folk som gisslan kan det gå riktigt illa.

Själv ska jag nu förbereda mig för möten i Paris i dagarna två...det kommer också att beröra frågor som MÖ, Georgien och Vitryssland. Allt i Europarådets hägn.

Inga kommentarer: