onsdag 3 mars 2010

RUT och Lars - vem ska bestämma - du eller Ohly?

Det har varit några spännande turer de senaste dagarna om hushållsnära tjänster. Först sökte Mikaela Valtersson (mp) testa utrymmet för att behålla reformen. Syftet var att hindra förlust av jobb. Rätt tänkt - men v-sällskapet är fel.

När sedan Mikael Damberg (s) i Stockholm gav sig in i debatten blev det snabbt ett skol-exempel på hur vänsterpartierna formerar sig. Ohly gick ut och sa nej. Det skall minsann inte vara några RUT-avdrag, det skulle vara mer hemtjänst istället. Behovsprövat. Jobben skall inte vara i privata tjänsteföretag - de skall utföras i kommunens regi. Hemtjänst ska sköta detta. Hemtjänst är OK - även om den är hushållsnära. Bara det är behovsprövat så kan det helt finansieras med skatter. Hemtjänst som köps av den enskilde utifrån dennes behov ska stoppas. I vart fall ska barnfamiljen, pensionären eller den som inte har råd att betala hemtjänsten själv inget ha. Skatter ska inte få dras av, de ska betalas in så Ohly kan få sköta anställningen, behovspröva och finansiera allt han vill.

Mona sa först inget men sedan sa både hon och Wetterstrand som Ohly - NEJ. Detta med hushållsnära tjänster är förkastligt. Det är för dyrt, sa de som ville att staten skulle köpa SAAB. Hemtjänst skall det vara. Där fick både Mikaela och Mikael klara papper.

Så kom Aftonbladet och skrev om alla (s)-toppar som köpt hushållsnära tjänst och yrkat avdrag. Kul att de gillar hushållsnära tjänster och visst kan de säkert betala. Men oj så de krumbuktar sig. Man behöver ju inte utnyttja alla avdrag. Jag själv valde t ex att inte yrka någon ersättning från riksdagen för trängselskatter under förra mandatperioden de gånger jag begärde ersättning för resa med egen bil. Detta trots att det var möjligt. Då hade jag inte miljöbil. Men jag undrar varför (s)-topparna, som gillar att köpa tjänster, inte vill ge andra med normala inkosmter samma möjlighet? Varför ska de hänvisas till behovsprövad hemtjänst?

När nu Ohly som vill se kvinnor får frågan om varför han ogillar avdragsrätt för Rut men inte för det manliga ROT som ofta rör Byggnads - då kommer nästa utspel. Avskaffa ROT också. Bort med tjäntesektorn och bort med det som konkurrerar med det offentliga om arbetskrafen. Så har kommunister styrt i andra länder. Ohly har fått vittring på makten och räds inte att styra. Tycker synd om de miljöpartister som är mer frihetsälskande än vänstern.

Valet kommer att handla om vem som ska bestämma mer - du eller Ohly. Jag håller på dig och ska göra allt för att det ska bli så.

Inga kommentarer: