tisdag 21 april 2009

OSCE observatörer gripna...

Märkliga signaler som når från Georgien. OSCE-observatörer som grips och anklagas av Sydoossetien för att passerat gränsen och uppträtt provocerande. Nu är det ju så att det är en gräns som bara erkänns av Ryssland och Nicaragua. OSCE bör ha tilltärde till hela området kan man ju tycka. Nu finns där istället ryska trupper likväl som i Abchasien. Sedan har ryssland höjt krav på att NATO itne får öva i Georgien...Men borde inte NATO säga att de ryska trupperna ska dra sig tillbaka från erkänt Georgiskt territorium?

Jag noterar att detta kommer veckan innan vi ska ha debatt om hur Europarådets resoulutioer i denna konflikt efterlevts av både Ryssland och Georgien. Jo,jo...

Sedan till Durban II som den kallas, konferensen om rasism i Geneve. Märkligt kan man tycka att Irans president ska tillåtas kidnappa hela konferensen. Borde man inte istället för att ge honom den möjligheten, fundera på hur hans roll ska förminskas? Tycker det är en tanke som någon borde våga pröva... Det krävs kombiantion av tydlighet mot hans idéer och rakhet i kommunikationen med rethinking how to deal with him..

Inga kommentarer: