torsdag 10 juni 2010

Grattis - sänkt restaurangmoms

Härligt säger jag när jag nås om uppgifter att det äntligen blir klartecken för sänkt restaurangmoms. Vi har ju kampanjat för det i Stockholms län - också under de gångna veckorna. Kan bara konstatera att det bar frukt.

Själv har jag drivit det under flera år - och även motionerat. Det är alldeles uppenbart att detta är en åtgärd som leder till fler jobb i restaurangbranchen. Dessutom tar det bort märkliga snedsitsar. Samma pris för maten man hämtar och äter utanför - som på restaurangen. Det har talats om åtskilliga tusental nya jobb - och inte minst ungdomar. Detta är jobbskapande politik. Att sedan regeringen "klipper till" med sänkt Frisörmoms får väl ses som bonus.

Nu kommer vi i fas med t ex Finland som sänkt sin restaurangmoms. Det ända som jag beklagar är att vi inte får en snabbare sänkning . Det hade varit härligt om vi kunnat dra nytta av lägre restaurangpriser nu i sommar när vi vill visa upp och marknadsföra Matlandet Sverige för alla turister. Inte minst alla som nu kommer att besöka Stockholm i samband med bröllopsfirandet skulle ha fått uppleva att det är både gott och vettiga priser när man äter i Sverige. Nu får vi hoppas på specialbehandling från en del restauranger - bröllopspriser - restauaranger går före och sänker momsen....Men, väl medveten om att detta är optimistiskt. Men hoppas kan man alltid. Uppmuntrad nu av framgång med tjänstemomsen.

Inga kommentarer: