måndag 24 november 2008

Budgetdebatt i Södertälje

Deltar idag på budgetdebatt i Södertäljes fullmäktige. Har bara varit en kort stund i Stockholm - hos Per Unckel för att söka avrunda Grundlagsutredningen. Vilket väder - blev riktigt sugen på att leta rätt på skidorna när jag såg hur snön vräkte ner på väg in mot Stockholm före lunch. Men, det var då det.
Nu pågår äldreomsorgsdebatt och det ser inte helt tjusigt ut. Hur ska det bli med trygghetsboende...Centerpartiets idé från före valet...Jo, nog ska ngt hända - men varför ska det gå fort!

För övrigt har diskussionen varit lite tam. Upptäckte dock när jag gick in och studerade Nationaldemokraternas hemsida för att kolla av deras åsikter om utbildning - ett av flera inlägg som var väldigt avslöjande. Det handlade om valet av Obama som president. Det är uppenbart att deraqs livsluft är att sätta grupp mot grupp och då främst på etnisk grund. Inlägget var tydligare än vanligt när det gäller deras grundsyn. Rasism är deras livsluft - ifall någon tvivlat.

Till sist måste jag bara kommentera beslutet av skriva under Oslodeklarationen om att avskaffa klustervapen. Allt annat hade varit förödande - för regeringen hade inte stöd för något annat än att skriva på...Bra och äntligen!

Inga kommentarer: